Overslaan naar inhoud

Het concept

In deze liefdevolle omgeving merkte de papa, een echte professional in de technische sector, iets op dat lange tijd onopgemerkt was gebleven.

Zijn vrouw, was weliswaar een grote koffieliefhebber, maar genoot eigenlijk nooit echt van de koffie die ze dronk. Koffie, een van de mooiste geneugten van het leven, voldeed zelden aan haar verwachtingen.

Meestal zei ze: “Het is wel oké,” of, erger nog: “Het is drinkbaar, denk ik.” De papa besloot alles te leren over koffie en hier verandering in te brengen.



Het geheim achter de kwaliteit van jouw koffie

Na een jaar van studeren en experimenteren bereikte de vader eindelijk het punt waarop hij een kop koffie kon roosteren waar hij trots op was.

De weg naar de perfecte kop koffie die hij voor ogen had, was nog lang, maar hij gaf niet op. Na talloze experimenten en lange nachten begon zijn koffie zich te ontwikkelen tot iets waar mensen écht van genoten.

De groeiende vraag naar zijn koffie werd de drijvende kracht achter zijn toewijding om het product steeds verder te perfectioneren.

4 miljoen
Zuid-Amerika, het grootste koffieproducerende continent in 2023, produceerde 4 miljoen ton koffie.
31%
In 2022 was Europa de grootste koffieverbruiker ter wereld. 
1/8
Meer dan 1/8 van de wereldbevolking houdt ervan om dagdagelijks een tas koffie te drinken.
345K ton
België importeert ongeveer 12,8% van de totale groene koffie in Europa. Dat komt neer op een 345.000 ton groene koffie.

De uitdagingen onderweg naar perfectie

Om de perfecte kop koffie te maken, begint alles met groene koffiebonen van de hoogste kwaliteit en met een uitstekende smaak.

Na een uitgebreide zoektocht en vele mislukkingen begon de papa bonen te verkrijgen die beter waren dan de meerderheid van de opties op de markt.

Terwijl hij verder experimenteerde en zijn koffie verfijnde, ontdekte hij gaandeweg de diepere geheimen van koffie en de kunst van het roosteren.

In deze periode zag de mama papa’s vooruitgang met groeiende bewondering. Langzaam maar vastberaden veranderde de papa de wereld van koffie en creëerde uiteindelijk de meest smaakvolle recepten. En zo veranderde alles!




Het ontstaan van My Father Coffee

In 2020 realiseerde de papa zich dat wat hij had ontdekt in de wereld van koffie gedeeld moest worden. Hij wilde een bedrijf opzetten om zijn hoogwaardige koffie met anderen te delen.

Tegen die tijd had hij toegang tot de beste groene koffiebonen en had hij zijn eigen methode ontwikkeld om tijdens het roosteren de optimale smaak en kwaliteit te bereiken.

Met zijn technische expertise en de positieve reacties van degenen die zijn koffie hadden geproefd, kreeg hij erkenning voor de uitzonderlijke kwaliteit van zijn product. Hij startte zijn bedrijf en was klaar om zijn koffie met de wereld te delen.

Van bonen naar opbrengst

In de zomer van 2024 sloot de jongste zoon zich aan bij de startup om de koffie bij een breder publiek bekend te maken. Met zijn ervaring in verkoop, marketing en ondernemersgeest werkte hij nauw samen met een team om de perfecte strategie te ontwikkelen.

Ze creërden systemen om hun uitzonderlijke koffie op de markt te brengen en maakten plannen om warme en hartverwarmende ervaringen bij mensen thuis mogelijk te maken.

Na maanden hard werken begonnen hij en zijn team in december 2024 het nieuws te verspreiden. Tot op de dag van vandaag is de bewustwording en gezondheid rond koffie drastischte veranderen, en zo ontstond een van de meest unieke koffies.