Het geheim achter de kwaliteit van jouw koffie
Na een jaar van studeren en experimenteren bereikte de vader eindelijk het punt waarop hij een kop koffie kon roosteren waar hij trots op was.
De weg naar de perfecte kop koffie die hij voor ogen had, was nog lang, maar hij gaf niet op. Na talloze experimenten en lange nachten begon zijn koffie zich te ontwikkelen tot iets waar mensen écht van genoten.
De groeiende vraag naar zijn koffie werd de drijvende kracht achter zijn toewijding om het product steeds verder te perfectioneren.
Zuid-Amerika, het grootste koffieproducerende continent in 2023, produceerde 4 miljoen ton koffie.
In 2022 was Europa de grootste koffieverbruiker ter wereld.
Meer dan 1/8 van de wereldbevolking houdt ervan om dagdagelijks een tas koffie te drinken.
België importeert ongeveer 12,8% van de totale groene koffie in Europa. Dat komt neer op een 345.000 ton groene koffie.
De uitdagingen onderweg naar perfectie
Om de perfecte kop koffie te maken, begint alles met groene koffiebonen van de hoogste kwaliteit en met een uitstekende smaak.
Na een uitgebreide zoektocht en vele mislukkingen begon de papa bonen te verkrijgen die beter waren dan de meerderheid van de opties op de markt.
Terwijl hij verder experimenteerde en zijn koffie verfijnde, ontdekte hij gaandeweg de diepere geheimen van koffie en de kunst van het roosteren.
In deze periode zag de mama papa’s vooruitgang met groeiende bewondering. Langzaam maar vastberaden veranderde de papa de wereld van koffie en creëerde uiteindelijk de meest smaakvolle recepten. En zo veranderde alles!
Van bonen naar opbrengst
In de zomer van 2024 sloot de jongste zoon zich aan bij de startup om de koffie bij een breder publiek bekend te maken. Met zijn ervaring in verkoop, marketing en ondernemersgeest werkte hij nauw samen met een team om de perfecte strategie te ontwikkelen.
Ze creërden systemen om hun uitzonderlijke koffie op de markt te brengen en maakten plannen om warme en hartverwarmende ervaringen bij mensen thuis mogelijk te maken.
Na maanden hard werken begonnen hij en zijn team in december 2024 het nieuws te verspreiden. Tot op de dag van vandaag is de bewustwording en gezondheid rond koffie drastischte veranderen, en zo ontstond een van de meest unieke koffies.